Mi is az a Naga?

2008.11.14. 18:13

A Naga (h nélkül) egy olyan nép, amely először a Warcraft lll kiegészítőjében, a The Frozen Throne-ban szerepelt, mint ötödik, csupán néhány küldetésben játszható faj. Emellett egy semleges hős, a Naga Sea Witch tartozik ebbe a fajba. A World of Warcraftban gyakori ellenségek.

A nagák vízben élő, humanoid lények. A férfiak és a nők meglehetősen eltérő külsejűek: az előbbiek izmos, állatias külsejű teremtmények, két karral és kígyószerű farokkal. Őbelőlük kerülnek ki a naga nép harcosai. A nők felsőteste jóval emberibb, viszont négy karjuk van. Ők nagyrészt nagy varázshatalmú tengeri boszorkányok.

A nagák ősei az éjtündék voltak, akik Azshara királynő uralma alatt éltek. Az Ősistenek (The Old Gods) sötét átkának köszönhetően váltak csúf, vízben élő teremtményekké.

Chris Metzen - Villain Races

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr51769190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása