A szőke Blood Elf-ek

2008.11.16. 20:59

A Blood Elf kifejezést vérelfnek vagy vértündének is szokták fordítani. A vértündék vagy vérelfek a WoW fajai, amik az első kiegészítőben (The Burning Crusade) jelentek meg a Horda oldalon.

12 000 évvel ezelőtt az éjelfek mágiahasználata magára vonta Sargeras és a légió figyelmét. Átjutottak Azerothra, ám az éjelfek visszaverték a Légiót. Azonban egyes leszármozattaik tovább használták a mágiát. Az éjtündék kitagadták „áruló” társaikat. A későbbi vérelfek magukat High Elfeknek nevezték el, és elhajóztak Lordaeron északi részére. Megalapították Quel'Thalas-t. Itt emeltek egy mágikus energiákat árasztó kutat az első Végtelenség Forrásból ellopott szent vízből, melyet Napkútnak (Sunwell) neveztek el. A mágiával visszaverték a támadó Erdei Trollokat. Később a trollok nagy sereggel támadtak, és a nemeselfek az emberek segítségét kérték. Az emberek megegyeztek velük, hogy segítenek nekik, ha ők megtanítják nekik a mágiát. Az így létrejött szövetség győzelmet aratott az Amani troll birodalom felett,annak bukásával békés idők következtek Quel'Thalas világára.

A Warcraft lll: Reign of Chaos idejében, Arthas herceg megölt egy élőhalott nekromantát, Kel'Thusad-ot. Mikor Muradin és Arthas megszerezte az átkozott Frostmourne kardot, végtelen hatalomra tett szert és halállovaggá változott. Quel'Thalas-ba vezette az Élőholt Csapást. Kel'Thuzad elmondta neki, hogy a Lidérc Király (Nerh'Zul) élőhalott pestisének terjesztési tervének következő lépéseként újra kell őt éleszteni. Arthas és serege átvergődve magát a Külső- és Belső Elfkapukon. Mikor elérte a Napkutat feltámasztotta Kel'Thuzad szellemét egy erős élőhalott boszorkánymesterként, Lich-ként.

Az élesztés közben Sunwell energiái bemocskolódtak, és rossz erőkkel töltötték el a nemeselfeket. Kael'Thas herceg parancsára az elfek egy elhamarkodott döntés következtében elpusztították a napkutat. 1,5 év múlva a nemeself nők és lányok meddők lettek, a populáció 75%-a meghalt. A nemeselfek az szabadlábon lévő Illidian Stormrage-hez fordultak segítségért, hogy enyhítsék arkán mágia éhségüket. Illidian felszabadította őket, de elárasztotta őket démoni energiákkal.

Ezután a nemeselfek elesett társaik nevére Vérelfeknek nevezték át magukat, és a hordához csatlakoztak. A fővárosuk Silvermoon City.

Jason Chan - Blood Elf

 További képek a gomb után.

 Karaliina - WoW Blood Elf

Euphalia - Blood Elf Warlock

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr86772567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása