Középfölde Törpjei

2008.11.16. 22:52

 

A törpök a germán mitológiából származó mágikus lények, akik azóta sok történetben, könyvben, filmben megjelentek. Eredetileg az emberrel egyforma magasak voltak, de ahogy telt múlt az idő, egyre alacsonyabbnak árbázolták őket.

J. R. R. Tolkien A Gyűrű Ura című művében is szerepel ez a kitalált faj. Középfölde egyik legősibb népe a törpöké. Rendkívül hosszú ideig élnek; izmos, alacsony, zömök szerzetek. A törpök messzi földön híresek harciasságukról és bányászatukról, kő és fémmegmunkáló képességük pedig legendás. Ők készítik a legkiválóbb fegyvereket és ékszereket. Föld alatt élnek, roppant városokban, amelyet a hegyek gyomrába vájtak.

A törpök megjelenésük óta több világban is előfordultak már, de általában ugyanúgy alacsonynak, harciasnak, jó kovácsnak és bányásznak írják őket le minden más vilában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr46772830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása