Törpök (WoW)

2008.11.16. 23:04

A törpök - mint oly sok más képzelet világban - alacsony, zömök testalkatú ugyanakkor harcias faj. A Warcraft világában is megvan a maguk története.

Egy különös, zárkózott természetű titán alkotta a törp faj ősét sziklából és egyéb ércekből, ásványokból a föld mélységeiben egykoron. Évszázadokon - évezredeken át ezek a sziklatestű emberi lények mit sem tudtak a felszínen történt változásokról ám lassan maguk is hús-vér lényekké alakultak és hamarosan ki is merészkedtek alagútjaikból.

Belviszályok, majd polgárháborúk szabdalták szét őket ám hű szövetségesre leltek az emberekben. A törpök később a befogadták városaikba a gnómokat, kiket egy különös fertőzés üldözött el Gnomergeanból, eredeti otthonukból. Kraz, a törpök vörös hajú, vörös szakállú vezetője, meglehetősen zárkózott, befásult életet él barlangjában. Ő egyike az ismert törpöknek a Warcraft univerzumában. Kraz különleges tulajdonsága, hogy mikor este van meghal, majd reggel, hajnalhasadtakor újból feltámad, hogy folytassa fásult életét. Ez az ő életének körforgása.

Jason Chan - Dwarves

Boros-Szikszai - Savin Lightgard

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr72772844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása