A WoW sárkányok eredete

2009.01.06. 00:53

Eredettörténet a www.rolewow.eoldal.hu-ról: A sárkányok ébredése

"Elégedetten néztek szét ezen a kis világon, és úgy döntöttek a Titánok, hogy elhagyják Azeroth földjét. Megbízták a világ leghatalmasabb lényeit, hogy őrizzék Azeroth békéjét, és ellenálljanak bárminek, ami fenyegeti a tökéletes harmóniát. Abban a korban rengeteg sárkány sarj élt, de volt köztük öt, amely vezette saját fajtársait. Ezt az ötöt választották a Titánok a védtelen világ pásztorainak. A Titánok felruházták az öt sárkányt hatalmuk egy részével. Ezek a hatalmas sárkányok (lejjebb felsorolva) a Nagy Lételem Sárkányok néven lesznek ismertek. (Dragon Aspects)

Aman'Thul a Titánok keresztapja felruházta a hatalmas
bronz sárkányt Nozdormut kozmikus erejének egy részével. Nozdormu megkapta az erőt, hogy őrizze magát az időt, és óvja a sorsot és minden pillanatot a világban. A nyugodt és bölcs Nozdormu az Időtlen néven ismert (Timeless One)

Eonar minden élet őrzőnője odaadta egy ereje részét a hatalmas vörös leviatánnak Alexstraszának. Később Az Élet Hozójaként lesz ismert, és őrizni fog minden élőlényt az ismert világban. A Bölcsessége és az élethez való affinitása miatt megkapta az uralmat a fajtája felett.Ő lett a Sárkány Királynő (Dragon Queen)

Eonar Alexstrasz húgát is megáldotta. A Gyönyörű zöld sárkány Hiszéra (Ysera) megkapta az álmok fölötti hatalmat. Mély transzba esett, hogy örökké őrizze az álmokat, köztük járjon, és élje saját világaként őket. Az Az Álmodó (Dreamer) Néven ismert sárkány birodalma lett a Smaragdos Álom (Emerald Dream)

Norgannon, a varázslat őrzője, és mestermágus felruházta Maligos-t (Malygos) tengernyi ereje egy darabkájával. Ezentúl a Varázsszövő-ként (Spell Weaver) lesz ismert, és vigyázni fog a mágiára és minden rejtett tudásokra.

Khaz'Goroth a hatalmas kovács, és a földek teremtője ereje egy részét adta Neltharion-nak a hatalmas fekete sárkánygyíknak. Neltharion a nagyszívű ezen túl a Föld Őrzőjeként (Earth Warden) lesz ismert, és hatalmat gyakorol minden föld mélyén leledző dolognak. Ő Testesítette meg a Föld erejét, és Alexstrasza leghatalmasabb segítőjeként állt szolgálatba.

A Sárkányok megerősítésének célja az volt, hogy a Titánok távolléte során védelmezzék ezt a világot..."

Ez a történet elég részletes, bár az official wowwiki szerint nem teljesen tiszta, hogy a sárkányok valóban a titánok teremtményei voltak. Annakidején megszámlálhatatlanul sok élt belőlük a világon, mára már elég kevés maradt. Régen sokfajta és sokféle színű sárkány  éldegélt, mégis a legerősebbek a bronz, a vörös, a zöld, a kék és a fekete színűek voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr58860641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása