Gnómok a Warcraft világban

2009.02.08. 21:05

A gnómok még a törpéknél is alacsonyabbak, ugyanakkor rendkívül eszes és találékony nép (arcra leginkább a tipikus anime figurákhoz hasonlít). Az Első Háborúban nem voltak jelen, de a Második Háborúban már részt vettek az emberek és nemeselfek adta szövetségben és segítették a felderítést. A Harmadik Háború azonban fordulópont volt a gnóm történelemben: Gondosan felépített, csúctechnikás fővárosukat, Gnomeregant a troggok és egyéb alantas barbár hordák lerohanták és elfoglalták. A gnómok kétségbesett küzdelmet folytattak városuk visszafoglalására, sikertelenül. Végül a túlélőket a törpök fogadták be. A gnómok remélik, egyszer visszafoglalhatják saját fővárosukat.A gnóm (Gnome) faj a Szövetség (Alliance) oldalán állnak.

Válaszható kasztok:

  • Harcos (Warrior)
  • Zsivány (Rogue)
  • Mágus (Mage)
  • Boszorkánymester (Warlock)
  • A World of Warcraft: Wrath of the Lich King kiegészítő után: Halállovag (Death Knight)

A gnómok a törpékkel együtt élnek Ironforge-ban, pontosabban az egyik negyedében, Tinker Town területén. Innen indul a Deeprun Tram metrószerelvény is, egyenesen Viharváradra (Stormwind) és vissza. Bár Gnomeregant elvették tőlük, az rájuk olyannyira jellemző kísérletezés és barkácsolás vágya megmaradt. Mechanikus futómadarakat használnak hátasként.

Jason Chan - Gnomes

A többi kép a tovább gomb után.

Niklas Rhöse - One Angry Gnome

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr48931001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása