Trollok a Warcraft világban

2009.02.08. 22:30

A Troll az egyik legősibb faj a Warcraft-univerzumban. Elfekre emlékeztető, de azoknál csúfabb és ostobább teremtmények. Három nagy birodalmuk volt: az erdei Amani, az őserdei Gurubashi és a Northrendi Drakkari. Az Amani birodalom Lordaeronban, a Gurubashi Stranglethorn Vale-ben a Drakkari pedig Northrenden feküdt. Az Amani és a Gurubashi birodalom azonban hanyatlásnak indult, és ma már csak a romok emlékeztetnek a valamikori létezésükre. A Drakkari birodalom viszont már a Lich Királyt szolgálja.

A trollok a Horda tagjai; az elsők között csatlakoztak az orkokhoz, amikor behatoltak Azeroth világába, de a szövetségüket később a trollok megszegték és elhagyták a Hordát. Ez egészen addig így is volt, amíg Thrall, az ifjú ork vezér meg nem találta egy fajukat, a szigetlakó trollokat. Vezetőjük egy Sen'jin nevű troll volt. A Sötétlándzsa törzs harcban állt a murlocokkal. Thrall és az orkok segítettek legyőzni Sen'jinnek és a törzsnek a murlocokat, bár a törzsfőnök életét vesztette. Fia, Vol'jin hűséget esküdött Thrallnak és a Hordának akik segítenek a megmaradt trolloknak túlélni. Azonban sok vad Troll törzs él még szerte Azerothon, akik még saját fajtájukat sem kímélik.

TROLLTÖRZSEK

  • Erdei troll: A mocsárzöld-bőrű erdei trollok képesek regenerálni súlyos sebeiket is. Barbár és gonosz faj. Az Amani birodalom hosszan nyúlt el Lordaeronon, és a trollokat nehezen lehetett visszaverni, mivel jól védték határaikat. Az elfek gyűlölik a trollokat. A trollok jelenlegi legnagyobb törzse, az Amani, Zul'Aman romjai közt tanyázik, vezérük Zul'jin.
  • Homoki troll: Kalimdor déli részén élnek a sivatagokban (Tanaris). Egyik városuk Zul'Farrak.
  • Jégtroll: A jégtrollok Northrenden élnek. Bőrük türkizkék és jól viselik a kemény, hideg környezetet is. Főként gyors és dobófegyverekkel harcolnak. Az egykor hatalmas Drakkari birodalmat ők építették, ma azonban Arthas király szolgái.
  • Őserdei troll: A Gurubashi birodalmat lakták, amely Azeroth déli részén terült el. Straglethorn Vale-ben még látni elvétve őserdei Trollokat. Törzseik háborúban állnak egymással. Egyikük, a Sötétlándzsa törzs (Darkspear Tribe) szövetkezett az orkokkal, mikor azok segítettek megvédeni falujukat egy támadó murloc-hordával szemben. A Sötétlándzsák vezére Vol'jin, az Árnyvadász.
  • Sötét troll: A legkevésbé ismert troll nép a Világfa (Teldrassil) tövében él, éjszaka aktív.

SZEREPÜK A JÁTÉKBAN

A Warcraft II-ben az erdei trollok fejszedobói (axethrower) veszik fel a harcot a tünde íjászokkal szemben.

A Warcraft III-ban az orkok seregében harcolnak a Sötétlándzsa törzshöz tartozó troll Fejvadászok (Headhunter), és azok erősebb változatai, az Őrjöngők (Berserker); Vajákosok (Witch Doctor); Denevérlovasok (Batrider) és egy hős, az Árnyvadász (Shadow Hunter).

A többi troll törzs (az erdei, a sötét és a jégtroll) nem játszható, semleges ellenség. Némelyikük felbérelhető a Zsoldostáborokban (Mercenary Camp).

A World of Warcraft-ban a tíz játszható faj egyike, a Horda oldalán állnak, kasztjuk lehet: Harcos (Warrior), Pap (Priest), Vadász (Hunter), Sámán (Shaman), Varázsló (Mage), Zsivány (Rogue), illetve a a World of Warcraft: Wrath of the Lich King után halállovag (death knight) is. Az orkokkal együtt laknak, Ogrimmar városában. Hátasállatuk a földön a Raptor, a levegőben pedig a Wind Rider. Ork és troll nyelven beszélnek, az előbbin erős (jamaicaira emlékeztető) akcentussal.

Jason Chan - Trolls

A többi kép a tovább gomb után.

Sergey Avtuchenko - Troll Shaman

Alex Schwartz - Amani Shadowhunter

Rob Ten Pas - Cousin Mani

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr21931146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása