Az Entek Középföldén

2009.02.16. 16:43

A legősibb lények közé tartoznak, más néven ők a fapásztorok. Nagyon szeretik a fákat, valaha a Középföldét majdnem teljesen befedő erdőket járták, de számuk mára igencsak megfogyatkozott, s jobbára csak a Fangorn-erdőben találhatóak meg. Ennek egyik oka, hogy az ent asszonyok eltűntek, valaha még együtt éltek, de míg az entek inkább a fákkal foglalkoztak, addig az ent-asszonyok jobbára az erdő szélén művelték saját kis kertjeiket. A Sötétség ideje után az ent-asszonyoknak nyomuk veszett. Az a hely, ahol éltek felperzselődött, s Barnaföldeknek nevezték el. Az entek mai napig keresik asszonyaikat. Az ent-asszonyok eltűnésével tehát nem született több utód, így az entek sem szaporodtak tovább, hanem csak fogyatkozni kezdett a számuk. Néhány ent az idők folyamán elfásodott, de voltak olyan fák is ,melyek élni, beszélni és mozogni kezdet, vagyis entté váltak.

Ők a régi bölcsek, testük valóban egy fáéhoz hasonló, erősek és nagyon magasak, egyesek képesek mozogni, míg mások ha tudnának is de nem akarnak, s csak egyhelyben élik életüket. Kicsit mogorva népség, s erdeikbe kevéssé tűrik meg a betolakodókat.

Atryl - Ent

Leo Winstead - Evil Ent

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr34946781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása