Ifrit

2009.03.30. 17:28

Ifrit, avagy efreet, ifreet, afrit, afreet (Arabul: ʻIfrīt: عفريت) az arab mitológia része. A dzsinnekhez hasonló szellemek, akik a tűz elemi síkjáról származnak. Erejükről és ravaszságukról híresek. Hatalmas, szárnyas tűzlények, akik a föld alatt élnek, és gyakran látogatnak el romokhoz.

Az Ifritek nagyjából az ókori arab törzsekéhez hasonló társadalmi struktúrában élnek, királyokkal, törzsekkel, klánokkal. Általában egymással házasodnak, de emberrel is megtehetik. Habár az átlagos fegyverek és erők nem sebzik őket, érzékenyek a mágiára. Az emberek ezt kihasználva elfoghajták, megsemmisíthetik, vagy szolga sorba dönthetik őket. A dzsinnekhez hasonlóan ők is lehetnek gonoszak vagy jók, de általában inkább komisznak és haszontalannak tartják őket.

Szerepel nagyon sok fantasy játékban, pl: a Final Fantasy játékokban: Ifrit Garnet Eidolonjai közé tartozik, tűzsebzéssel támad. A Topaz nevű tárgyból/ékkőből lehet megtanulni Ifrit megidézésének módját. Vagy a Heroes of Might and Magic játékban, ahol ráadásul repülni is tud és immunis  tűzsebzésre.

Genzoman - Ifrit

urbanklaw - Ifrit

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr261035582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása