Kilencfarkú Rókadémon

2010.01.03. 14:27

A kilencfarkú rókadémon, más néven Kyuubi (kyūbi no kitsune, 九尾の狐), egy kilencfarkú rókaszellem a japán mitológiából. Ennek a lénynek a mondák szerint akkora a mágikus ereje, hogy egyetlen farkának suhintásával hegyeket tud eltüntetni vagy szökőárt előidézni.

A japán florklórban rengetegszer szerepelnek róka szellemek, úgynevezett "kitsune"-k, akik mágikus erővel rendelkeznek, erősek és bölcsek. Minnél több farokkal ábrázolják őket, annál idősebbek és annál nagyobb erőt tulajdonítanak nekik, bár a maximum a legendákban kilenc farok. Úgy tartják egy róka 1000 évente növeszt egy farkat, és amikor eléri a kilencediket, akkor a bundája fehérré, vagy arannyá változik. Ezek a démonok képesek hallani és látni mindent, ami a világban történik.

Az alakok a mondák szerint sokszor tudnak emberi formát felvenni, de a mai történetekben általában a kyuubi erre nem képes. Az egyetlen módja a mesékben, hogy hatalmas pusztító erejét megfékezzék, hogy különleges technikák segítségével egy emberi lény testébe zárják. Egy az egyben erre a motívumra épül a Naruto című történet is.

Feltűnik más animékben is, pl: Pokemon, Kanokon, Ga-rei...

ZuperBuu - Okami Kyubi

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr311205685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása