Az elf mítilus lény volt a pogány germán népeknél; az észak-európai folklórban máig fennmaradt. Az elfek eredetileg kisebb termékenységistenek voltak, akiket apró, de gyönyörű fiatal férfiakként és nőkként ábrázoltak, akik az erdőkben, a föld alatt vagy kutakban és forrásokban éltek, halhatatlanok voltak és varázserővel rendelkeztek. A fantasybe J. R. R. Tolkien nagysikerű A gyűrűk ura című regényén keresztül kerültek be, ami az emberekhez hasonlatos, de sokkal tökéletesebb és halhatatlan lényekként ábrázolta őket.

A magyar fantasy-irodalom elfeknek vagy (Göncz Árpád Tolkien-fordítása nyomán) tündéknek hívja őket. Nem azonosak a tündérekkel, bár némelyik regényben annak fordítják az elfet.

Darryl Taylor - Elf

 

Night Elf ábrázolás

További képek

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr36768155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: simply click the next internet page 2019.01.25. 20:35:40

A Phoenix-től az NX-projektig - Űrszekerek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása