Na'vik

2010.01.12. 17:55

Az Avatar egy 2009 decemberében bemutatott 3D-s sci-fi film James Cameron rendezésében. Ebben a filmben jelentek meg először a Na'vik.

A Na'vik az Alfa Centauri-rendszerben található holdon, a Pandorán élnek törzsi életmódban buja növényzet és a különös állatok mellett. A Na'vi nyelvet Paul Frommer nyelvész kreálta, Cameron felkérésére. Az volt a kérés, hogy egy olyan nyelvet hozzon létre, aminek nincs semmilyen hasonlósága vagy befolyása más, létező nyelvekre. Kb. 500 új szót kreált Frommer a Na'vi nyelvnek.

Még több info és képek  a tovább gomb után.

 

 

FIZIKAI PARAMÉTEREK

A Na'vik humanoid faj, kb 3 méter magasak, bőrük alapszíne kék, rajta apró ezüstpöttyöcskéket látni. Szemükszíne sárga, mérete kétszerese egy átlag emberi szemgolyónak,fülük és orruk macskaszerű, végtagjaikon csak négy ujjuk van. Csontjaik természetes karbonszálakat tartalmaznak, emiatt rendkívül ellenállóak. A legérdekesebb viszont, hogy hosszú hajfonatunk végén különleges idegvégződés van, melyet elsősorban arra használnak, hogy a gondolataikat összekapcsolhatják egy adott lénnyel, így hátasaik és szárnyasaik  tudatához közvetlenül kapcsolódnak, azok harmonikusan együttműködnek velük.

SPIRITUÁLIS OLDALUK

Harmóniában élnek a természettel, és szigorúan elítélik a természet és az élet pusztítását, bármilyen ok miatt történjék is. Egyik nagy és jelentős szimbólumuk a Lelkek Fája, egy fehér, vékony és több méter hosszú levelű fűzfaféle. Ez a fa az egyik legszentebb helyük, csak törzstag jöhet el ide, és itt imádkoznak Ej-vá-hoz is, az élet Istennőjéhez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr791667063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása