Murloc - A tenger koboldjai

2009.01.29. 23:40

Most a Warcraft világának egyik legikonikusabb szörnyét, a murlocot vesszük szemügyre. Nem lehet úgy eldobni egy paladint Azeroth partvidékein, hogy ne üssön fejbe jópárat ezek közül a kétlábú, halszerű humanoid rémségek közül, akik groteszk módon mégis a játék "legcukibb" és legkedveltebb lényei.

De kik is ők? A murlocok átlag 180 cm magasak (bár jól titkolják mivel erősen meggörnyedve járnak), világoszöld és sötétszürke között bármilyen színűek lehetnek és hatalmas dülledt szemekkel rendelkeznek. Kisebb-nagyobb törzsekbe, vagy klánokba rendeződve élnek, akik sárból, gallyakból és hordalékból kezdetlegesen összetapasztott kunyhókban laknak, amik épp annyira állnak távol a parttól, hogy ne tegyen bennük kárt a dagály.  A Nerglish, vagy egyszerűen Murloc nyelvet beszélik, de képesek megtanulni más nyelveket is, hogy kereskedhessenek más part menti népekkel.

A murlocok általában nem tűrik jól az idegeneket kezdetleges kunyhóik közelében, és ösztönösen jó fegyverhasználók valamint harcosok. Az ellenfeleiket szeretik megfutamodást színlelve a vízbe csalogatni, ahol sokkal gyorsabban és ügyesebben mozognak, mint a szárazföldön, és piranha szerűen rájuk vetik magukat nem kímélve senkit.

A blizzard házi zenekarát, a L70ETC-t annyira megihlették, hogy dalt is írtak hozzájuk, ezt a tovább gomb után láthatjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr63911424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása