Ladón

2009.04.08. 19:41

Ladón a görög mitológia egyik szörnye. Ekhidna gyermekeként látta meg a napvilágot. Zeusz megkímélte, így ő őrízte az aranyalmafát a Heszperiszek kertjében. A Heszperiszek kertje Héra gyümölcsöskertje, ahol az egyik fán az örök ifjúság és halhatatlanság aranyalmái teremnek. Egyszer valaki betört a kertbe, ezért Héra odarendelt segítőtársként egy sohasem alvó, százfejű, kígyószerű sárkányt. Ő volt Ladón.

Noha Héraklészt eredetileg csak tíz munka elvégzésével bízták meg, Eurüsztheusz mükénéi király kettőt nem fogadott el, ezért Héraklész feladatainak számát további kettővel toldotta meg. Ezek egyike, szám szerint a tizenegyedik feladat az volt, hogy almát lopjon a Heszperiszek kertjéből. Heraklész elpusztította Ladónt és így jutott az aranyalmákhoz.

trejoeeee - Ladon

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr91038140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása