Héraklész hatodik feladata az volt, hogy ölje meg vagy űzze el Ekhidna másik gyermekét is, a sztümphaloszi réztollú madarakat. Ezek a réztollú, érccsőrű, vaskarmú emberevő madarak – Árész szent madarai – a farkasok elől menekültek a Sztümphalosz város melletti erdős mocsárvidékre. Héraklész elment Sztümphaloszba, majd megnézte a mocsarat is. Túl sűrű volt az erdő ahhoz, hogy nyilazni tudjon a madarakra, és mocsár nem volt arra alkalmas, hogy csónakkal tudjon bemenni az ingoványba.

Felmásztt a szemközti hegyre és két rézkereplővel akkora lármát csapott, hogy a réztollú madarak riadtan rebbentek fel. Voltak annyian ezek, hogy még a napot is eltakarták, szinte éjszakai sötétség borult a vidékre. Héraklész sem volt rest, megragadta íját és nyilazta a hatalmas madarakat. Amikor a madarak lenyugodtak, újra kezdte az egészet. Így folytatódott ez három éjjel, három nap, mire a kereplő hangjára már egyetlen réztollú madár sem reppent fel; vagy elmenekültek, vagy Héraklész nyílvesszőinek estek áldozatul.

iamtheart - Stymphalian Birds

landuo - Stymphalian

A bejegyzés trackback címe:

https://fantasyart.blog.hu/api/trackback/id/tr371039285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása